Centar za urbani i teritorijalni razvoj

Akceleratorski Poduzetnički Kamp Osijek 6-9.11.2014. Dvorana Gradski Vrt Osijek - Prijavite svoju poduzetničku/startup ideju do 2. studenoga i uđite među 20 najboljih!

Prijavite svoju ideju na Akceleratorski Poduzetnički Kamp Osijek do 2. studenoga i uđite među 20 najboljih! www.accelerationbootcamp.org

Preko 200 inovativnih poduzetnika, start-upa, investitora, manager, predavača će se okupiti na događanju u Osijeku na kojem će se uz tradicionalnu 39. INOVA i 10. BUDI UZOR održati i Akceleratorski Poduzetnički Kamp Osijek.

AKCELERATORSKI PODUZETNIČKI KAMP OSIJEK je prvi poduzetnički, akceleracijski i investicijski kamp na području Slavonije i Baranje namijenjen poduzetnicima, start-upima, investitorima, korporacijama te malim i srednjim poduzećima (MSP). U Hrvatskoj broj izvrsnih i inovativnih projekta raste iz dana u dan, velika većina ih je vezana za Zagreb te je stoga ovaj kamp usmjeren na stvaranje, privlačanje i kreiranje poduzetničkih projekata primarno sa područja istočne i središnje Hrvatske, ali nije na njih ograničen.

Na Kampu će sudionionici moći razmijenjivati poduzetničke ideje, sudjelovati u Natjecateljskom (Akceleratorskom i Poduzetničkom) programu, pronaći mentore i povezati se sa investitorima. Na jednom mjestu će kroz 4 dana proći kroz setove intenzivnih predavanja, radionica, treninga i mentoriranja od strane uspješnih poduzetnika, investitora te iskusnih predavača.

 

AKCELERATORSKI PODUZETNIČKI KAMP OSIJEK ima za cilj:

  1. odabrati 20 najboljih poduzetničkih ideja sa kojima će se intenzivno raditi na poboljšanju ideje i identifikaciji nedostatka te pripremi za predstavljanje (PITCH) finalnog 4. dana KAMP-a, a na kojem će se natjecati za ostanak u AKCELERATORSKOM PROGRAMU nakon završetka KAMPA.
  2. omogućiti svim natjecateljima rad i mentorstvo na zadanim poduzetničkim idejama u sklopu PODUZETNIČKOG PROGRAMA te pripremi za predstavljanje ideja finalnog 4. dana KAMP-a, a na kojem će se najboljima dati mogućnost za ostanak u AKCELERATORSKOM PROGRAMU.
  3. osigurati za 15 poduzetničkih ideja iz NATJECATELJSKOG PROGRAMA (Akceleratorskog i Poduzetničkog programa) podršku u daljnjem razvoju ideje kroz šestomjesečni AKCELERATORSKI PROGRAM koji će započeti nakon KAMPA, a gdje će se poduzetničkim/start-up timovima i poduzećima osigurati mentorstvo, praćenje i finanaciranje inicijalnog razvoja njihove ideje u iznosu do 100.000,00kn.
  4. osigurati financijska sredstva za pokretanje poduzetničke/startup ideje iz AKCELERACIJSKOG FONDA koji iznosi 500.000,00kn. Sredstava će biti namijenjena za davanje podrške finalistima KAMP-a, kroz financiranje šestomjesečne intenzivne edukacije, stručno vođenje i mentoriranje od strane 2 poduzetnika/investitora, konstantnom monitoringu, netowrkingu sa investitorima, validacije ideje i sukladno njoj inicijalnom financiranju poduzetničkih/start-up projekata. 

U NATJECATELJSKOM PROGRAMU mogu sudjelovati svi prijavljeni natjecatelji sa svojim poduzetničkim/start-up idejama. Najbolje poduzetničke/start-up ideje će imati priliku prezentirati se velikoj grupi investitora. Ocjenjivanje će se temeljiti na ocjeni svih članovi ocjenjivačkog odbora, a finalna ocjena poduzetničke/start-up ideje će se određuje putem medijana. 

 

Tijekom ovog tjedna održano je nekoliko predstavljanja Akceleratorskog Poduzetničkog Kampa Osijek i to u HGK Osijek i Virovitica te na Ekonomskom i Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, a u ponedjeljak 27.10.2014. će se održati predstavljanje na Veleučilištu Slavonski Brod u 9.30h, HGK Slavonski Brod u 11h te u 12h na Strojarskom Fakultetu u Slavonskom Brodu.

Kamp će se održati od 6. do 9. studenoga 2014. godine u dvorani Gradski vrt u Osijeku gdje će se održati niz predavanja, radionica, treninga i mentorskih sesija, a bit će odabrano 20 najboljih poduzetničkih ideja te će se njima pridružiti i 20 dodatnih timova koji će raditi na zadanim projektnim zadacima. Njih će se intenzivno pripremati za pitch koji će se održati četvrtog dana kampa. Nagrada za 15 najboljih je ostanak u šestomjesečnom Akceleratorskom programu u kojem će im biti osigurano mentorstvo, podrška i financiranje inicijalnog razvoja u iznosu do 100.000 kuna.

Popis mentora i predavača prvog Akceleratorskog poduzetničkog kampa Osijek je vrlo  impresivan. Među njima će se naći Saša Cvetojević i Mihovil Barančić (ZIP), Mate Rimac (Rimac Automobili), Ivan Komorčec (Eleven Accelerator VF), Stevica Kuharski (Alamo, Rijeka Startup Camp), Mateo Perak (Profico, Shift Conference), Tomislav Bilić (Inchoo), Denis Sušac (Mono), Krešimir Macan (Manjgura), Kristina Ercegović (Zaokret), Mirela Španjol Marković (Ciceron) te mnogi drugi iz svijeta poduzetništva koji će imati izlaganja o svojim poslovnim modelima.

Sveukupan akceleracijski fond kampa od čak 500.000 kuna namijenjen je podršci finalistima kroz financiranje šestomjesečne edukacije, validacije ideje i seed investicije. Program se sastoji od tri dijela: natjecateljskog, akceleratorskog i poduzetničkog, a sudionici će tijekom četiri dana održavanja kampa moći razmijeniti poduzetničke ideje, pronaći mentore i povezati se s investitorima.

Svi koji imaju poslovnu ideju koju bi voljeli realizirati mogu se prijaviti do 2. studenoga 2014. godine, a prijava iznosi 200 kn po osobi te uključuje sudjelovanje na sva četiri dana Kampa. Svi drugi koji žele sudjelovati na Kampu u ulozi sudionika će za prisustvovanje svim sadržajima Kampa trebati izdvojiti 300 kn, dok cijena za predstavljanje poduzeća iznosi 500 kn za tvrtku do 5 godina starosti i 800 kn za tvrtku od 5 do 10 godina starosti te uključuje sudjelovanje dvije osobe na Kampu.

Više informacija o programu i načinu prijave možete pronaći na web stranici Akceleratorskog poduzetničkog kampa Osijek. Novosti vezane uz kamp možete pratiti na Facebook stranici i Twitter profilu, a službeni hashtag je #AccelBootOs.