Centar za urbani i teritorijalni razvoj

Predavanje "Kako prijaviti višestambenu zgradu na natječaje te dobiti DONACIJE od 40% za energetski certifikat, 35.000kn za projekt te 1.400.000kn za obnovu zgrade"

Kako GRAĐANI mogu dobit od države 40-100% donacije i to 40% za energetski certifikat, 35.000kn za projekt te 1.400.000kn za obnovu zgrade?

Predavanje je namijenjeno svim vlasnicima stanova u višestambenim zgradama, njihovim ovlaštenim predstavnicima stanara te upraviteljima zgrada.

Sudionici će saznati osnovne informacije o tome:

  • u kakvom se stanju nalaze današnje zgrade,
  • koliko energije troše, 
  • koliki potencijal za uštedu postoji,
  • koja je svrha energetskog pregleda i certifikata, te
  • na koji način i pod kojim uvjetima se mogu prijaviti na objavljene pozive Fonda kako bi dobili bespovrtana sredstva (donacije) u iznose od 40%-100% ukupnog troška odnosno ukupne investicije za pripremu i provedbu energetske obnove u svojim zgradama.

Javni pozivi i natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada objavljeni su u drugoj polovici ožujka 2014. godine na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost www.fzoeu.hr. Višestambene zgrade se mogu javiti na raspisane javne pozive i natječaj putem svojih Upravitelja za potrebe sufinanciranja slijedećih aktivnosti:

  • Javni poziv za neposredno sufinanciranje izrade Energetskih pregleda i energetsko certificiranje postojećih višestambenih zgrada, za dobivanje donacije u iznosu od 40% troškova izrade energetskog pregleda.
  • Javni poziv za nesporedno sufinanciranje izrade Projektne dokumentacije za projekte povećanja energetske učinkovitosti u višestambenih zgradama, za dobivanje donacije u iznosu od 100%  troškova izrade projektne dokumentacije, a maksimalno 35.000,00 kuna po zgradi.
  • Javni natječaj za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada, za dobivanje donacije u iznosu od 40% troškova investicije u energetsku obnovu, a maksimalno 1.400.000,00 kuna po zgradi.

Predavanje je besplatno, ulaz slobodan, a počinjemo u 19h na adresi Meduliceva ulica 30, Zagreb!

Publikacija je dostupna na slijedećem linku